Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Promotie Handbalclub Heist naar Liga 2 : 'Feest van Hechtel tot in Heist...'

Handbal Heist promotie naar Liga 2

Zaterdag trokken de Liga Heren van Heist-op-den-Berg naar Hechtel-Eksel voor hun laatste wedstrijd tegen Arena. Bij winst promoveerden de heren naar Liga 2 en schreven ze clubgeschiedenis.

Speciaal voor deze wedstrijd legde de ploeg met de hulp van sponsor Elewijt Center een bus in, om zo samen met hun supporters de promotie veilig te stellen.

"Na een zenuwachtig wedstrijdbegin kon Arena even aanklampen, maar na een kwartier begon de uitploeg op toerental te komen en maakte ze een kloof van 8 goals", zegt Robbe Truyts,  communicatie HC Heist.

"Tijdens de rust predikte coach Alex Verlinden voor rust en concentratie. “De promotie mag ons niet meer ontglippen.

Ook na de rust gingen de Heistse handballers verder op hun elan en diepten ze de kloof uit tot maximaal 12 goals. Het signaal voor de coaches om door te wisselen en een aantal jonge spelers mee te laten genieten van deze unieke beleving. Dankzij de comfortabele marge konden spelers en supporters al beginnen vieren voor het laatste fluitsignaal.

Eindstand na 60 minuten: HV Arena – HC Heist: 23-35.

Nadien barstte het feest in de kleedkamer helemaal los met de traditionele champagnedouche voor spelers en coaches. Samen met de supporters keerden de bus terug naar De Sporthal van Heist, om daar nog op vertrouwd terrein de promotie te vieren tot in de vroege uurtjes.

Met een 23-35 overwinning, beëindigen de Liga Heren de competitie op een knappe tweede plaats op slechts één punt van kampioen Roeselare. De club behaalt zo zijn eerste promotie in hun 11-jarig bestaan en mag volgend seizoen aantreden in Liga 2." 

Handbal Heist promotie naar Liga 2

Handbal Heist promotie naar Liga 2

Handbal Heist promotie naar Liga 2 : pret in en aan de bus

Handbal Heist promotie naar Liga 2 : pret in en aan de bus

Handbal Heist promotie naar Liga 2

Deel dit artikel